27 Şubat 2013 Çarşamba

NETWORK MARKETİNG İLE KAZANANLARIN SIRRI

1. En çok kazananlar alt kollarını çok iyi yetiştirir.
Belki de daha önce “Profesyoneller eğitir, amatörler satar” lafını duymuşsunuzdur. Amatörlerden kastım işe yeni girenler değil. Amatörler sadece pazarlama işini yapanlardır. Yani sadece marketing. Fakat Network Marketing yapanlar ise ya profesyoneldir ya da profesyonel olmaya aday kişilerdir. İnsanların çoğu pazarlamaya direnç gösterdiği için işinizi sunarken Marketing ile Network Marketing
ayırımına dikkat çekin ve eğitimlerinizi Network Marketing çerçevesine göre yapın. Network Marketing’in nasıl bir fırsatlar zincirini teşkil ettiğini anlatın. Yani siz nasıl marketing yapacağını değil nasıl NETWORK Marketing yapacağını anlatın. Zaten satış kendiliğinden katlanarak gelecektir.
2. En çok kazananların belli başlı hedefleri vardır.Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya bir göz atalım isterseniz. 1979′da yapılan bir araştırmaya göre, o yıl mezun olan öğrencilere hedeflerinin olup olmadığı ve bunları yazıp yazmadıkları sorulmuş. Çıkan sonuçta ise, mezunların %3′ünün yazılı hedefleri bulunduğu, %13′ünün hedeflerinin olduğu fakat yazmadığı, %84′ünün ise hiçbir hedefi olmadığı görülmüştür. On yıl sonra bu mezunlarla tekrar bir görüşme yapılmış ve çıkan sonuçlar gerçekten birçok insanı şaşırtmıştır. Çünkü hedefleri olan ve yazmayan %13′lük kesim orta gelirli fakat %84′lük hedefi olmayan insanlara göre iki kat daha fazla para kazanan insanlar olmuşlardır. %3′lük kısım, yani hedefleri olan ve bu hedefleri yazan kişiler ise %84′lük kesime göre tam 10 kat daha fazla para kazanan insanlar olmuşlardır. Hâlâ, “Benim hedeflerim aklımda. Yazmasam da olur.” mu diyorsun?Hedeflerinin ne olduğunu bilmezsen, onlara nasıl ulaşmayı umuyorsun? Gideceğin yeri bilmiyorsan varacağın yerin önemi yoktur. Yol haritanı belirle. Vizyon sahibi ol. Ancak o zaman en çok kazananlara kafa tutabilirsin. Çünkü onların hedefleri vardı. Biraz zaman ayır ve hedeflerini kılı kırk yararcasına yaz. Zira söz uçar, YAZI Kalır, hedeflerini yazmasan YAZIK olur. 3. En çok kazananlar kendinden daha başarılı insanları dinlemek için can atarlar.
Bir Network Marketing şirketine katılır katılmaz, düşündüklerini, bildiklerini unut gitsin ve ne bilmen gerekiyorsa onu öğren. Ama unutma. Ne kadar başarılı olursan ol, bu her şeyi bildiğin anlamına gelmez. İşte bu milyonerlerin üçüncü sırrıdır. Çünkü onlar bir an bile büyümekten gelişmekten vazgeçmezler. Öğrenebilecekleri her şeyi öğrenmeye çalışırlar. Ben her şeyi biliyorum havasına girerseniz, bir durup düşünmenizi tavsiye ederim. Eğer düşünürseniz, yanıldığınızı çok geçmeden anlayacaksınız.
4. En çok kazanlar korkularından sıyrılmayı bilir. 
Hepimizin bazı korkuları var. Doğru. Hatta milyonerler bile bazı şeyleri denemeye korkabilirler. Fakat onları diğerlerinden ayıran en büyük özellikleri, bu korkularından nasıl sıyrılacaklarını bilmeleridir. Korkuyu bir hapa benzetecek olursak, bu hapı çok geçmeden yutun gitsin. Bekledikçe acınız artacaktır. Eğer yutarsanız faydasını görürsünüz. Yahut korkuları dağdan aşağı yuvarlanan bir kar tanesine benzetelim. Zaman geçtikçe bu kar tanesi koskoca bir kartopu olur ve siz de onun altında kalır ezilirsiniz.
5. En çok kazananlar hata yapmaktan korkmaz.
Belki size ilginç gelebilir ama fikrimce Network Marketing bir deneme yanılma sürecidir. Bu süreçte birçok hata yapacaksınız. Önemli değil. İşi ne kadar berbat ederseniz, başarıya o kadar yaklaşmışsınız demektir. Kendi adıma konuşacak olursam belki tüm organizasyonumun yaptığı hataların toplamından daha fazla hata yaptım. Ama önemli olan bu hatalardan ders alıp denemelerinizi arttırıp, yanılmalarınızı azaltmaktır. Bu da her seferinde yoğurdu üflemenize gerek olmadığını görmenizi sağlar.
6. En çok kazananlar diğerlerinin yapmak istemediklerini yaparlar.
Normal pazarlama yapan insanlar haftada en çok on saat çalışıyorsa, en çok kazananlardan olmak isteyen networker, en az otuz saat çalışmalı. Pazarlamacı günde beş kişiye ürün tanıtıyorsa, en çok kazanmaya aday olan networker en az on sunum yapmalı. Eğer başarılı bir Network Marketer olmak istiyorsan, çocuk gibi sızlanmayı bırak. Bu gördüğün milyonerlerin hiçbiri kazara milyoner olmadılar. Çünkü onların lügatinde bir kelime eksikti: “MAZERET”.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder