25 Şubat 2013 Pazartesi

İYİ BİR SATIŞ ORTAĞI OLMAK

Amerika Birleşik Devletleri Eski Başkanı George W. Bush’la yapılan bir röportaj da gazeteci şöyle bir soru soruyor : ‘’ Eğer politikacı olmasaydınız ne iş yapmak isterdiniz ? ‘’ Başkanın cevabı ise : ‘’ Kesinlikle iyi bir firmanın satış ortağı olurdum’’  İşte böyle bir iş satış ortaklığı. George Bush’ un bile yapmak istediği bir iş. Çünkü zevkli ve heyecanlı bir iş. Kazandırdığı paranın yanı sıra hem zevkli hem de heyecanlı. Ancak her işte olduğu gibi bu işte de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. İşte bunları sizinle paylaşmak istedim.Bakalım nelermiş bunlar :


Ciddiyet : İster part time olarak düşünün isterseniz tam zamanlı bir iş olarak düşünün her işte olduğu gibi satış ortaklığı işi de bir ciddiyet gerektirir. Çünkü karşınızda sizi ciddiye alan bir şirket vardır. Size eğitim, yardım gibi hizmetler sunan şirketlerdir bunlar.

Sabır: Yaptığınız satış ortaklığını çevrenize tanıtmanız için biraz zamana ihtiyacınız olacaktır. Bu zamanın uzunluğu sizin performansınıza bağlıdır. Bence ideal olan zaman bir aydır. Bir ay içinde işi çevrenizdeki herkese hem işi hem de ürünlerinizi tanıtabilirsiniz. Bunu yapmak için size gereken tek şey sabırdır. Siz sabırlı olduktan sonra gerisi gelecektir.

Özgüven : İşi yapabilmek için, işi önce kafanızda bitirmiş olmanız gerekir. Çevrenizdeki insanlar size ‘’ Bırak bu işleri, 10 lira 5 lira ile bu iş olmaz ‘’ gibi laflar edeceklerdir. Siz bunlar kulak asmadan ısrarlı bir şekilde çalışmalarınızı sürdürmelisiniz.

İnternet : Bu madde sizin daha çok kazanmanız için gereklidir. İnternetin gücünden bahsetmeme gerek yoktur sanırım. Eğer çevrenizde yüz kişiye ulaşabiliyorsanız bu internet sayesinde bin kişi olabilir. Peki bu nasıl olacak derseniz. Firmanın size vermiş olduğu katalogtaki ürünleri internetten pazarlayabilirsiniz. Ya da satış ortaklığı sisteminin alt üye sistemi varsa kendinize alt üye bulmak için de interneti kullanabilirsiniz.
Sizde satış ortaklığı yapmak ve daha detaylı bilgi almak için BURAYI tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder