25 Şubat 2013 Pazartesi

HOME OFFİCE

Öncelikle home Office çalışma şekli ev ortamında genelde bilgisayar üzerinden yapılan iş tipidir. Bireyler freelancer konumda bir firmaya bağlı kalmadan veya uzaktan destek vererek ehli olduğu konuda çalışırlar. BU tip çalışma ortamında bireyler farklı, farklı sektörüler de aktiflik gösterse de üstünlük olarak internet teknolojileri sektöründe çalışma yürütürler.


Home Office çalışma şeklinin avantajları pek çok olup; dez avantajları da bir o kadar çoktur. Öncelikle avantajlarına biz göz gezdirdiğimiz zaman; bağımsız olarak çalışması ve istediği saatler arasında aktif olabilme konusu kişini özgürlüğünü koruduğundan ötürü çok daha rahat bir çalışma ortamının oluştuğu açıktır ve bu durum da home office’nin avantajları arasında liderlik konumuna yerleşmektedir. Psikolojik olarak da çok daha rahat bir yapıya sahip olan home Office çalışanlar için bu iş trendi gerçekten olumlu yönde büyük faydalar sağlıyor.

Evet, avantajları bu şekilde sıralanırken dez avantajlarından da bahsetmeden olmaz. Öncelikle bu ip çalışma şekli bireylerin sağılığı açısından gerçek anlamda zarar lı olmakla birlikte ev ortamında kapalı kalma durumu kişilerde; aşırı kilo; uzun süreli bilgisayara odaklanmada göz bozukluklarına neden olabiliyor. Ve gece – gündüz ayrımı yapılmanda çalışıldığı için uyku düzeni de büyük ölçüde zarar görüyor.

Göründüğü gibi artıları ve eksileri olan yeni çalışma trendi home office bu şekilde tanımlandırılırken; her geçen günde home Office tarzı çalışma şeklini benimseyen onlarca bireyin olduğunun altını çizeriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder