Herhangi bir kişinin zihnen gelişim sağlamada veya hayatındaki problemlerini çözmede kendine kolaylıkla yardımcı olacak bir zihin programlama ve zihin yönetme aracıdır. | |
İleri seviyedeki bu teknolojinin kullanımında asıl amaçlanan konu, zihinsel dönüşümü çok etkili şekilde gerçekleştirmek, bununla birlikte hem fiziksel hem zihinsel problemleri rahatça çözmektir.
Alfa frekans (BFT) planda müzik olarak çoğu zaman binoral vuruşlar kullanılır. Mp3telkini dinliyorken kendinizi rahat hissetmeniz ve bu sayede uygulanan telkini daha çok alıcı duruma gelmeniz sağlanmaktadır. İki kulağımız için farklı farklı frekansta ses gelir. Bu iki sesin arasındaki fark, 7.5 hz olan alfa frekansına denktir. Alfa frekans bilinçaltı(şuuraltı) mesajlar için kullanılan en uygun olan frekanstır. İki kulaktan ayrı frekansta sesler geldiği için, mutlaka kulaklıkla kullanılması gerekir. MP3 telkini meditatif haldeyken dinlemek çok daha iyi olacaktır.
Telkin Ne Demektir?
Telkin (Subliminal) kelimesi arapça kökenli bir kelime olup; bir duyguyu ya da bir düşünceyi aşılamadır. Bilinçdışı bir sürecin aracılığıyla, insanın ruhsal ya da fizyolojik alanıyla ilgili yeni bir düşüncenin(fikrin) gerçekleştirilmesi ve vermek-aşılamak anlamlarına gelir. (TDK Sözlüğüne bakınız).
Telkin kelimesini açarsak; genelde yapılmak istenip de yapılamayan eylemleri, bilinçaltına doğrudan etki ederek davranışların bilinçli şekilde yapılır duruma getirilebilmesi aşamasıdır. Neredeyse bütün kişiler yaşamlarının ortalama olarak % 80 ini bilinçsiz bir biçimde geçirmekteler. Bizim davranışlarımızı etkileyen bilinç altımızın şekillenmesi çoğunlukla geçmişe dayanmaktadır. Bir kişinin tanımadığı insanlar karşısında olmadık yere kekeleyerek konuşmasının sebebi genellikle önceden başına gelen olaylarla bağlantılıdır. Kişi bu sorununu çözebilmek ister lakin temel sebebe inemediği için harcadığı çabalar başarısız olmaktadır. Bu tip problemlerde psikanaliz yardımıyla kişinin geçmişine inilerek sorunların sebebi tespit edilip problem ortadan kaldırılmaya çalışılır. Çoğunlukla uygulanan bu tedavi yarar sağlar ama böyle çalışma oldukça uzun zaman dilimi gerektirmektedir. Bu uzun çalışma süreci yerine, probleme neden olan sorunu tespit etmeden, kişinin davranışlarını tekrar şekillendirebilmenin çok basit bir yöntemi var. Telkin. Telkin, bireylere ne tür durumlarda nasıl davranması gerektiğini, neden ve niçinleriyle beraber sunar. Bireyin davranış normları yeniden oluşturulur. Fakat, bu çalışma kısa, masrafı az ve kolay olmasına rağmen bir o kadar da büyük sabır ve irade gerektirmektedir. Çünkü karşılaşacağı oldukça zorlu bir rakip var. Bilinçaltı. Siz bilinç üstünde her şeyi baştan oluşturabilirsiniz. Ancak temel neden maalesef yerinde durmaktadır. Mutlaka karşı koyacaktır. Bu durum ise, pek de fark edilemeyen yeni bir iç savaşa sebebiyet verir.
İnsan zihninin içinde yaşanmakta olan iç savaşı kayıp vermeden ve kazançlı bir şekilde tamamlayabilmenin bazı yöntemleri bulunmaktadır. Telkin içerikli MP3 ler bu temel üzerine kurulmuşlardır. Bilinç altını devre dışı bırakabilmek nedeniyle müzik içine saklanan gizli telkinler, bilinçaltını kandırabilen ve yanıltabilen olumlu sözlerle donatılmıştır. Zihninizde düşünceleriniz baştan şekillenmektedir. Ancak siz bu durumdan çok az etkilenerek kazançlı çıkarsınız.
Telkin, zihinde düşüncelerle kurgulanan ya da sözel söylenen, olumlu veya olumsuz polariteler bütünü şeklinde açıklanabilir. Sürekli pozitif düşünmeye ve pozitif sözler söylemeye çabalasak da, maalesef bir çok olumsuz düşünce ve negatif söylemlerimiz de vardır. Zihinde telkin iki türdür. Birincisi pozitif, ikinci olarak negatiftir. İnsan beyni maalesef negatifleri daha kolay alır ve işler. Olumlu telkinleri ise beyin nazlanarak almaktadır. Böyle olmasının sebebi genellikle yetiştiriliş biçimimizdir. Henüz küçükken anne ve babalarımız ya da anneanne/dedelerimiz tarafından, öcüler hortlaklar gelir seni alır, seni polise söylerim şeklinde korkutan olumsuz cümlelerle büyütüldük. Tabi ki yalnız onları suçlamak da yersiz. Büyüklerimiz de kendi büyüklerinden, ailelerinden ne şekilde gördülerse bize de bunları aktarmış oldular. Bundan böyle yeni nesil olarak bizler yeni fikirler üretmeli ve bugüne uyarlanmış yeni sözler söylemeliyiz. Çocuklarımızı ve torunlarımızı da böyle eğitebilmeli ve de yetiştirmeliyiz. Bu konu hakkında Hazreti Mevlana nın bir sözü bulunuyor; 'Artık dün bitti, bugün yeni şeyler söylemek lazım.' Bu güne kadar telkinler zihnimize öyle yerleşmiş ki, biz de benzeri olaylar yaşadığımız müddetçe bilinç altımızda bu düşünceleri çoğalttıkça çoğaltmışız.
Sonuca gelecek olursak sözlerle söylediğiniz ve zihninizde düşündüğünüz ne ise siz O sunuz. Şayet olumlu düşünüp olumlu sözler söylüyor ve tüm hayata olumlu bakabiliyorsanız pozitif insansınız. Aksini yapıyorsanız eğer negatif bir insansınız demek. Öyle ise, ne yapmalıyız ve nasıl davranmalıyız? Ailemizdeki herkese bunu anlatarak başlamalı, ailecek bulunulacak hemen hemen her ortamda her durumda pozitif olmaya, her daim pozitif düşünebilmeye, pozitif konuşmaya ve olaylar karşısında pozitif bakabilmeyi, ailemizdekileri ve kendimizi alıştırabilmeliyiz. Örneğin; hasta değilim ben şeklinde bir ifade kesinlikle yanlış bir telkindir. Çünkü zihnimiz, 'hasta' kelimesi olumsuz olduğu için elbette buna öncelik tanır ve bunu esas alır. Bu yanlış ifade yerine 'ben sağlıklıyım' şeklinde düşünmek daha doğru olacaktır. Buna benzer, 'ben korkak değilim' ya da 'ben korkmuyorum' da kesinlikle yanlış bir telkindir. Zihin bu olumsuz kelimeleri alır ve bizleri o şekle sokar. Bu sözün yerine o kelimenin karşıtı olan 'ben cesurum' kelimesini kullanmak gerekir. Diğer bir örnek: 'Ben tembel değilim' yerine 'Ben çalışkanım' vb.
Mp3Telkin
LİNK: http://www.internetkazanclari.com/haber/haberdetay/52-Beyin_Frekans_Teknolojisi.html
| |
10 Ocak 2013 Perşembe
Beyin Frekans Teknolojisi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder